Wie is Marc Dullaert

Marc Dullaert is een Nederlandse ondernemer en bestuurder. Hij is geboren op 31 augustus 1963 te Zutphen en woont nu samen met zijn vrouw, Ingrid Ikink, en drie kinderen in Deventer. In 2003 richtte Dullaert samen met zijn vrouw Stichting KidsRights op. Deze stichting zet zich wereldwijd in voor kinderrechten. Binnen deze stichting is Marc Dullaert bestuursvoorzitter. Door zijn ervaring en kennis omtrent kinderrechten werd hij op 15 februari 2011 benoemd tot de eerste Kinderombudsman van Nederland. Hij is in 2016 teruggetreden als Kinderombudsman en zet zich naast zijn werk als landelijk aanjager van het thuiszitterspact ook volledig in voor stichting KidsRights. Hij is daarenboven een veel gevraagd spreker.

Kinderombudsman

Op 15 februari 2011 werd Marc door de Tweede Kamer benoemd tot eerste Kinderombudsman van Nederland. In deze rol is het zijn taak om er op toe te zien dat de rechten van kinderen en jeugdigen worden gewaarborgd door organisaties en overheidsinstellingen. De Kinderombudsman gebruikt hier voorlichting en onderzoek van klachten voor. Daarnaast geeft de Kinderombudsman ook advies aan de regering en het parlement.

Tijdens zijn ambtsperiode als Kinderombudsman is hij eveneens verkozen als voorzitter van het Europese netwerk van kinderombudsmannen,waarin 33 landen vertegenwoordigd zijn. Marc Dullaert werd de voorzitter van dit netwerk. Op 1 april 2016 is Marc teruggetreden als Kinderombudsman van Nederland. Hierna  kreeg Dullaert vanuit het kabinet de opdracht om het aantal thuiszitters terug te dringen. Deze taak deelt hij met Sander Dekker.

Stichting KidsRights

Samen met zijn vrouw, Ingrid Ikink, heeft Marc Dullaert Stichting KidsRights opgericht. De oprichting vond plaats in 2003. Hij is voorzitter binnen deze organisatie en draagt samen met het bestuur er zorg voor dat de missie van KidsRights wordt geoperationaliseerd

KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen en ze biedt steun aan ontwikkelingsprojecten. Het doel van de stichting is om een wereld te creëren waarin kinderrechten altijd worden gewaarborgd. Zo vindt de stichting dat kinderen zelf moeten mee kunnen beslissen over zaken die direct gevolg hebben voor hun eigen leven. Op deze manier kunnen zij zelf in actie komen en worden hun kinderrechten beter nageleefd.

Overig

In zijn jaren voor KidsRights en werkzaamheden als Kinderombudsman is Marc Dullaert bij meerdere organisaties werkzaam geweest. Zo heeft hij tot 1997 gewerkt bij Foster Parents Plan. Zijn rol bij deze organisatie was marketingmanager. Foster Parents Plan, of ‘Plan’ zoals het tegenwoordig heet, houdt zich bezig met ontwikkelingssamenwerking. Na zijn periode bij Plan is Marc Dullaert werkzaam geweest bij Ivo Niehe Producties. Bij dit bedrijf was hij algemeen directeur en aandeelhouder. Hier was hij werkzaam tot hij KidsRights in 2003 oprichtte.

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Stichting KidsRights - Opgericht door Marc Dullaert en Ingrid Ikink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *