Denis Maessen kent een bijzondere ontwikkeling gedurende zijn leven. Het begon allemaal met zijn geboorte. Hij werd in het jaar 1961 geboren. Momenteel is Denis betrokken bij drie verschillende ondernemingen. Zo is hij voorzitter van het Focwa Schadeherstel bestuur, mede oprichter van Ibou Consultancy en Management en is hij vice president van EFIP.

Denis Maessen loopbaan

De destijds nog jonge jongen behaalde zijn middelbare school diploma in het jaar 1979. Daaropvolgend besloot Denis om de opleiding tot officier te volgen aan het Koninklijke instituut voor de Marine. Zijn interesses lagen altijd al bij de politiek. Vandaar dat zijn afstudeerrichting bij de officiersopleiding dan ook Politicologie was.

Na zijn opleiding begon Denis Maessen te gaan reizen. Dit deed hij om zo leiding te geven aan meerdere operationele eenheden. Terwijl hij dit deed rondde Maessen de studie Algemeen Recht af. In het jaar 1990 behaald Denis zijn doctoraal.

Carrière switch

Door de ervaring die Maessen heeft opgedaan met werken met de overheid en de politie, kon hij een carrière switch maken. Hij begon bij het adviesbureau Alons & Partners. Dit bureau werd veelal ingehuurd door de overheid om te adviseren bij innovatieprojecten.

In het jaar 1994  stapte Denis over op een ander adviesbureau, namelijk Rijnconsult. Hier kwam hij in aanraking met het bedrijfsleven en dit beviel hem wel. Dus besloot hij er nog maar een studie bovenop te doen. Twee jaar later startte hij namelijk met Management Consultancy aan de VU in de hoofdstad.

Nog eens twee jaar later was het dan eindelijk zo ver. Maessen begint een eigen organisatie. Strategic Development Group werd geboren. Een adviesbureau waarbij hij advies gaf op het gebied van strategische veranderingen. Het bedrijf begon met één werknemer, Maessen zelf, maar groeide uit tot een onderneming met twaalf medewerkers. In 2008 werd het bureau samengevoegd met een aantal andere adviesbureaus en zo vormden zij samen Gaux Group of Companies.

Door problemen met de aandeelhouders, werd het bedrijf stopgezet in 2011. Na de stop is Denis niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij startte nog dat jaar het bedrijf Ibou Consultancy & Management op, samen met een aantal andere ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *