Afke Schaart kennen de meeste mensen van de politiek. Ze is werkzaam voor de VVD en heeft twee jaar daadwerkelijk in de Tweede Kamer gezeten. Afke is geboren in Zwartsluis een dorpje in Overijssel. In het jaar 1973 kwam zij ter wereld. Nu is de politica wonend in Wassenaar.

Loopbaan van Afke Schaart

Net als alle ondernemers begon Afke haar loopbaan met de middelbare school. Nadat ze deze had afgerond startte ze met de studie Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel heeft zij de titel van doctorandus.

Zoals gezegd is Afke Schaart voornamelijk bekend door haar politieke functie binnen de VVD. Voordat zij hier terecht kwam heeft zij meerdere studies afgerond. Zij heeft bijvoorbeeld nog de studie buitenlandse en diplomatieke betrekkingen afgerond. Daarnaast heeft ze nog een kadercursus liberalisme I en II afgerond.

In 2010 kwam ze in de Tweede Kamer terecht. Maar hiervoor was ze al vijf jaar lid van de VVD. In deze periode werkte Afke bij het bedrijf KPN als manager European Affairs. In het jaar 2009 schopte zij het tot directeur op dit gebied. Door haar politieke achtergrond kon zij dienen als bemiddelaar tussen KPN en de belangenorganisaties waarmee het bedrijf te maken had.

Na de politiek

Afke Schaart heeft al eerder bewezen dat ze zich buiten de politiek ook prima staande houd in de bedrijfswereld. Toen ze in 2012 stopte in de Tweede Kamer ging ze aan de slag als directeur Eu International Relations  bij het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Tijdens haar politieke carrière was zij voornamelijk verantwoordelijk voor innovatie, technologie en export.

Momenteel is ze werkzaam als Vice President voor het GSMA. Dit is een belangenorganisatie die zich inzet voor verschaffers van mobiele netwerk overal ter wereld. Het hoofdkantoor is gelegen in Londen, maar het bedrijf is is in allerlei landen ter wereld terug te vinden, zoals Hong Kong, Barcelona, Brussel en New Delhi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *