Adriana Esmeijer komt uit het Brabantse plaatsje Tilburg. Zij is geboren in het jaar 1966. Hier begon ze ook met haar studie Journalistiek. Ze is uiteindelijk uitgegroeid tot een ondernemer van het hoogste niveau. Maar hoe is zij nu zo ver gekomen?

Adriana Esmeijer onder de loep

Naast haar glansrijke carrière is Adriana ook nog getrouwd. Zij en haar man hebben geen kinderen. Zij begon natuurlijk met haar middelbare school. Hierna besloot ze door te gaan in de Journalistiek. Ze deed dan ook de studie Journalistiek in Tilburg. Toen zij deze studie had voltooid besloot ze verder te studeren in Tilburg. Weliswaar op een andere school, maar niet minder succesvol. Ook hier slaagde Adriana Esmeijer er in om haar studie te voltooien. Ze had gekozen voor de studie Taal- en literatuurwetenschappen. Dit was een vrij aparte keuze. Ze was in eerste instantie namelijk van plan de studie tekstwetenschap te gaan doen. Maar door haar toenemende interesse in de literatuur, koos ze dus toch voor de hiervoor genoemde studie. Deze studie sloot zij in het jaar 1992 uitstekend af. Ze wist namelijk haar afstudeerproject cum laude af te sluiten.

Werk loopbaan

In de periode dat Adriana studeerde, was ze ook al aan het werk. Door haar brede kennis op het gebied van literatuur kon zij goede teksten schrijven. Dit deed zij dan ook voor meerdere organisaties. Hier stopte ze mee toen ze haar tweede studie had afgerond. Ze kon namelijk full time aan de slag in Amsterdam. Ze ging werken bij de Vrije Universiteit Amsterdam waar ze werkte als wetenschapsvoorlichter.

In het jaar 1997 besloot ze dezelfde soort werkzaamheden uit te voeren in Rotterdam. Ook weer bij een Universiteit.

In 2001 was het zover. Ze werd benoemd tot directeur bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze organisatie ondersteunt de cultuur en wetenschap in Nederland. In haar vrije tijd leest Adriana graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *