Else Bos werd geboren in de havenstad Rotterdam. In 1959 werd zij geboren en twintig jaar later begon zij aan haar studie in Rotterdam. Ze studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit. Momenteel is zij wonende in Amersfoort en is moeder van drie kinderen.

Else Bos van studie naar carrière

Zoals gezegd begon Else Bos met haar studie Econometrie. Toen zij afstudeerde was het vier jaar later. In 1983 besloot zij om te stoppen met studeren en is ze gaan werken. Ze ging aan de slag bij ABN Amro. Verschillende functies binnen ABN Amro hebben ertoe geleid dat ze in 1991 de functie van Senior Vice President Departement Rentabiliteit voor vier jaar kon bekleden. Nadat ze deze functie vier jaar lang had uitgevoerd was ze nog een jaar lang werkzaam als directeur bij het Particulieren District in Amsterdam.

In het jaar 1999 werd Else Bos COO van ABN Amro Asset Management Amsterdam. Deze functie vervulde ze voor maar twee jaar. Toen maakte Else namelijk de overstap naar NIB Capital Asset Management. Hier had ze dezelfde titel als dat ze had bij ABN Amro. Maar hier kwamen zelfs nog enkele titels bij. Zo was ze naast COO ook CFO en was ze co hoofd van investeringen.

Haar loopbaan wordt alleen maar interessanter

Na een jaar tijd is ze hier ook klaar en maakte ze in 2002 de overstap naar het bedrijf PGGM. Dit bedrijf was altijd onderdeel van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, maar in 2008 is het een zelfstandige onderneming geworden. In 2013 heeft ze het voor elkaar gekregen om CEO te worden bij het bedrijf. Daarbij nam ze ook maar meteen de stap om toe te treden tot de Raad van Bestuur.

Else Bos is een vrouw die enorm hard en gepassioneerd werkt. Zo is haar functie als CEO nog niet genoeg. Ze zit ook in de Raad van commissarissen bij meerdere ondernemingen zoals Emory University, Isala Klinieken en bij de Nederlandse Waterschapsbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *