Anne Koning is geboren in het jaar 1970 in Utrecht. Momenteel is Anne getrouwd en heeft ze twee kinderen op de wereld gezet. Ze is in haar leven niet stil blijven zitten. Ze is namelijk voorzitter van Branchevereniging Spelen en ze is tevens voorzitter van de Sociale Verhuurders Haaglanden. Laatst genoemde richt zich met name op de woon ontwikkeling in Haaglanden. 

Opleiding

Anne studeerde in 1994 af. Zij studeerde voor haar Doctoraal Bosbouw en is daar in geslaagd. Bij deze opleiding heeft zij gekozen voor de afstudeervakken: Agrarisch recht, Bosbeleid en Methoden en Technieken. Vervolgens besloot zij haar master te doen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2010 was het voor Anne Koning zo ver. Ze begon haar zelfstandige carrière. Dit deed ze tijdens haar master periode.

Als zelfstandig adviseur ging Anne te werk bij Delft Projecten. Anne was erg geïnteresseerd in de leefomgevingen van kinderen. Vandaar dat in haar adviezen vooral naar voren komt, hoe steden de leefomgevingen kunnen verbeteren voor kinderen. Naast adviezen geeft Anne ook complete workshops. Anne is groot voorstander van een vriendelijke omgeving voor kinderen die buiten willen spelen. Zo is ze in 2011 terecht gekomen bij Jantje Beton. Ze is hier werkzaam als Hoofd afdeling Programma’s. Bij het bedrijf is Anne Koning verantwoordelijk voor niet alleen de besteding van de fondsen, maar ook voor de uitvoering van de projecten.

Anne Koning in de politiek

In 2013 is ze gestart bij de Partij van de Arbeid. Ze is lid geworden van de Eerste Kamer voor de PVDA. Ook hier is zij verantwoordelijk voor soortgelijke zaken. Zo denkt zij bijvoorbeeld na over kinderopvang, milieu, economie en welzijn.

De functie die Anne bekleed komt niet geheel uit de lucht vallen. Zo was haar vader lid van de Provinciale Staten van Utrecht en haar moeder was hier raadslid.

Al met al is ze een ondernemer die zich inzet voor leefomgeving van mensen en met name dat van kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *