Bedrijfsjurist, directeur, grootaandeelhouder, bestuurslid, investeerder, fervent Feyenoorder, gelukkige echtgenoot en vader: Ron Neele is of was het allemaal. Geboren op 23 april 1956 te Rotterdam was het wellicht al te verwachten dat hij groot fan van Feyenoord zou worden, maar dat hij directeur van één van de grootste logistieke dienstverleners in Rotterdam zou worden had hij niet aan zien komen. Inmiddels gepensioneerd en enkel nog actief als investeerder; Ron Neele is niet iemand die rustig stil blijft zitten.

Jeugd Ron Neele

Op de middelbare school ‘Van Oldenbarneveldt’ is het voor Ron Neele allemaal begonnen. Hij volgde hier atheneum en heeft zijn diploma in ontvangst mogen nemen. Na het behalen van zijn atheneum diploma is hij aan de Erasmus Universiteit rechten gaan studeren. Deze studie heeft hij succesvol afgerond en heeft in 1979 zijn doctoraal ontvangen. Tevens is Ron Neele in dit jaar ook met zijn vrouw getrouwd.

Carrière

Met een rechtenstudie op zak is Ron Neele het werkveld in gegaan. In eerste instantie werd hij docent vennootschapsrecht te Universiteit Utrecht, maar besloot in 1980 dat het bedrijfsleven beter bij hem paste. Hij ging in 1980 werken bij Cincinnati Milacron Vlaardingen waar hij bedrijfsjurist en Hoofd HRM werd. Ron heeft hier met veel plezier gewerkt, maar is in 1987 gaan werken voor zijn vader bij Neele Logistics.

Neele Logistics

In 1987 verving Ron Neele zijn vader als directeur en grootaandeelhouder bij Neele Logistics. Hier heeft hij tot 2014 gewerkt en heeft het bedrijf uitgebouwd tot een van de grootste logistieke dienstverleners in Rotterdam. In 2014 besloten Neele Logistics en haar grootste concurrent, Vat Logistics, te fuseren. Deze fusie leidde tot Neele-Vat Logistics waar Ron Neele CEO en aandeelhouder van werd. Na twee jaar trad Ron Neele in 2016 af als CEO. Sindsdien is hij gepensioneerd en investeert hij in nieuwe projecten.

Investeringen

Hoewel Ron Neele in 2016 met pensioen ging is hij nog steeds actief als investeerder bij verschillende bedrijven en organisaties. Zijn steun bij deze bedrijven is op zowel financieel, als juridisch advies.

In 2016 ging Ron Neele met pensioen, maar hij is nog wel actief als investeerder. Ron investeert in verschillende projecten om ze financieel en juridisch te kunnen steunen. Hier is niet op dagelijkse basis mee bezig. Ron biedt met name op afstand ondersteuning omtrent directie en beleid.

Maatschappelijke functies

Verder is Ron actief geweest als vrijwilliger bij verschillende, maatschappelijke organisaties. Zo was hij onder andere vicevoorzitter bij Fenex, voorzitter bij de Raad voor de Zeehavenlogistiek en voorzitter bij Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering (SBHG). Ook was hij bestuurslid van een aantal organisaties, waaronder Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) en Transport & Logistiek Nederland (TLN).

Overwinningen, tegenslagen en prijzen

Voor Ron Neele gelden het maatschappelijk ondernemen en de gestage groei van Neele Logistics als een twee van zijn grootste overwinningen. Het bedrijf heeft namelijk 30 jaar achter elkaar, jaar op jaar, meer winst kunnen genereren onder het beleid van Ron. Uiteraard heeft ook Ron tegenslagen in zijn leven moeten verwerken. Zo is hij begonnen met schrijven van zijn proefschrift ‘Internationaal Vennootschap’, maar hier was toentertijd te onrustig voor en hierdoor heeft hij dit op zijn 23e niet afgemaakt. Ron heeft verder tweede prijs gewonnen voor Ondernemer van het Jaar Rotterdam (2013) en hij won de Caland Penning (Port of Rotterdam, 2015).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *