Alexander Wijninga is een van de jongere ondernemers in Nederland. Hij is geboren in 1994 en wist uitgeroepen te worden tot beste ondernemer van het jaar.

Alexander Wijninga hoe het begon

Hij startte na zijn middelbare school met de studie Rechten aan de Hogeschool in Utrecht. Na een jaar te hebben gestudeerd, besloot Alexander over te stappen op een andere studie. Hij begon met de studie International Communication and Media. Het eerste bedrijf dat hij begon, was een online marketing bureau, genaamd The Next Network. Met het bedrijf verzorgde Wijninga presentaties en lezingen bij bedrijven, waarin hij de belangen van social media toelichtte.

Van hieruit is hij het project Watermelon gestart. Watermelon is een service die de klantenservice van bedrijven regelt via Whatsapp en vergelijkbare apps. Na een geweldige start met meerdere mogelijke investeerders, is het project toch in de soep gelopen. Het Amerikaanse Whatsapp heeft namelijk geklaagd over het bedrijf. Na een waarschuwing te hebben gegeven, blokkeerde Whatsapp al zijn klanten die gebruik maakte van Watermelon. Hierdoor verloor Watermelon een groot gedeelte van zijn klanten. Toen de schulden te hoog werden, kon Watermelon nog maar één kant op. Ze konden zich alleen nog failliet laten verklaren.

De toekomst

Maar naast Watermelon heeft Alexander ook nog andere bedrijfjes gestart. In het jaar 2014 won hij een prijs voor zijn startup idee Avocado. In het StartUp weekend in Utrecht won Alexander Wijninga de tweede prijs voor zijn startup idee Avocado. Het idee was om net als Thuisbezorgd voedsel te gaan bezorgen. Maar dan gezond voedsel.

Tot slot wilt Alexander een doorstart maken met het Watermelon project. Hij is van plan om met Watermelon bedrijfsprocessen te automatiseren en klantcontact te gaan verbeteren met de hulp van kunstmatige intelligentie. Hij is niet meer van plan Whatsapp te gebruiken in zijn toekomst plannen. Zo heeft hij geleerd van zijn fouten en kijkt hij nu vooral voorruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *