Over Stichting KidsRights

Stichting KidsRights werd door Marc Dullaert en zijn vrouw Ingrid Ikink in 2003 opgericht. Het doel van deze stichting is om de kinderrechten wereldwijd te beschermen en te verbeteren daar waar mogelijk. Met de stichting wil Marc Dullaert kwetsbare kinderen een helpende hand bieden en deze groep voorzien van een platform waarop zij hun gedachtegoed kunnen delen met het internationale publiek.

KidsRights kan zeer snel en adequaat anticiperen doordat het een horizontale organisatiestructuur heeft. Hierdoor kan het impactol en efficiënt te werk gaan. Sinds de oprichting in 2003 is het uitgegroeid tot een organisatie welke internationale erkenning geniet. KidsRights en Marc Dullaert worden gezien als autoriteiten op het gebied van kinderrechten en kinderparticipatie.

Het bestuur

Op het moment van schrijven bestaat het bestuur van KidsRights uit vijf leden. Zij zorgt ervoor dat het doel van de organisatie wordt nagestreefd. Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid voor het beheer van de gelden en de uitgaven van de organisatie ook bij het bestuur.

De vijf huidige leden van KidsRights zijn:

  • Marc Dullaert (voorzitter)
  • Scipio van der Stoel (secretaris)
  • Hans Boghouts (penningmeester)
  • Hans Geels
  • Jacqueline Reupert
  • Cindy de Visser

Er zijn ook twee erebestuursleden aangewezen. Dit zijn Alexander Kohnstamm en Roland van der Hoek.

Marc Dullaert

Oprichter en voorzitter Marc Dullaert is geboren in Zutphen op 31 augustus 1963. Tot 1997 heeft hij gewerkt bij Foster Parents Plan, een organisatie welke werkt aan ontwikkelingssamenwerking. Binnen deze organisatie was hij marketingmanager. Hierna heeft hij tot 2003 gewerkt bij Ivo Niehe Producties, waar hij was benoemd tot algemeen directeur. Tevens was hij aandeelhouder bij dit bedrijf.

In 2003 richtte hij samen met zijn vrouw KidsRights op.

Dullaert werd op 15 februari 2011 door de Tweede Kamer benoemd tot de eerste Kinderombudsman van Nederland. Tijdens zijn ambtsperiode als Kinderombudsman is hij eveneens gekozen als voorzitter van het Europese netwerk van kinderombudsmannen waarin 33 landen vertegenwoordigd zijn. In zijn rol als Kinderombudsman had Marc Dullaert zijn eigen werkterrein. Daarnaast moest hij, net als de Nationale Ombudsman, zich verantwoorden naar de Eerste en Tweede Kamer. Als Kinderombudsman zorgde Marc Dullaert ervoor dat kinderrechten en de rechten van jeugdigen tot 18 jaar werden gewaarborgd. Hij gaf voorlichting aan organisaties en deed onderzoek naar klachten vanuit kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Ook gaf hij ongevraagd en gevraagd advies aan de regering en het parlement over het beter beschermen van de kinderrechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *