Naam: Bol.com (onderdeel van Koninklijke Ahold)

Algemene directeur: Daniel Ropers

Hoofdkantoor: Papendorpseweg 100, 3528 BJ Utrecht

Opgericht: 1999

Omzet (2014): 680 miljoen euro

Aantal werknemers (2015): Circa 1000

Actief in: Nederland en België

Over Bol.com

In 1998 schreef Daniel Ropers een business plan voor een online winkelkanaal. Hij deed dit voor het duitse media concern Bertelsmann AG.

Naam van de online winkel komt voort uit Bertelsmann On-Line. Door zich goed te ontwikkelen op online gebied werd BOL in 2002 verkocht door Bertelsmann AG. Amazon heeft een hele tijd het online winkel platform willen overnemen. Drie Duitse aandeelhouders zijn uiteindelijk bereid geweest het bedrijf over te nemen. Dit gebeurde in 2002. Na de overname gingen de zaken steeds beter. Dit zorgde voor hoge winst bijBol.com. In 2002 maakte het bedrijf voor het eerste jaar winst.

In Nederlandse handen

In de tijd van 2009 tot 2012 kwam het bedrijf in Nederlandse handen. Een dochteronderneming van Delta Lloyd, genaamd Cyrte Investments, had het in deze periode voor het zeggen bij Bol.com. Deze periode zorgde voor verder groei. Deze periode steeg de omzet met ongeveer 137 miljoen. Bol.com werd in 2012 overgenomen door Ahold. Ahold is dht moederbedrijf van bijvoorbeeld Etos en Albert Heijn. Ahold gaf ongeveer 350 miljoen euro uit aan de overname. Het bedrijf heeft sinds de overname in 2012 de grootste groei gerealiseerd. In de periode van 2012 tot en met 2014 de omzet toegenomen met 275 miljoen toegenomen. In Noord-brabant is het distributiecentrum van Bol.com gelegen. Om precies te zijn bevindt dit in Waalwijk. De laatste periode heeft Bol een sterke concurrent er bij gekregen. Cool Blue veroverd een deel van de markt. Dit ondanks de stijgende omzet van Bol.com.

Bol won al meerdere awards voor de webshop. Ook in België viel Bol in 2014 in de prijzen. Zij wonnen een award voor beste webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *