Naam: Tony’s Chocolonely B.V.

CEO: Henk Jan Beltman

Oprichting: 29 november 2005 door Teun van de Keuken

Hoofdkantoor: Polonceaukade 20, 1014 DA Amsterdam

Omzet (2015): 17,6 miljoen euro

Aantal werknemers: 24 werknemers

Actief in: Nederland, Amerika, België, Finland en Zweden

Over Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is door Teun van de Keuken opgericht. Hij deed dit op 29 november 2005. Na het zien van een aflevering van de Keuringsdienst Van Waarde besloot hij dit bedrijf op te richten. Niet één chocoladefabrikant bleek het Harkin-Engel Protocol na te leven. Dit bleek uit de aflevering. Binnen de cacao-branche komt veel kinderarbeid en moderne slavernij voor. Het eerder genoemde protocol moet dit tegenhouden. Het bedrijf is gestart met als motto “If you can’t beat them, join them”. Tony’s besloot zijn eigen eerlijke chocolade te produceren. Door een slavenvrije chocolade op de markt te brengen wil het bedrijf alleen samenwerken met boeren die goede werkomstandigheden hebben. In 2004 deed de oprichter Van de Keuken aangifte tegen zichzelf. Hij deed aangifte, omdat hij zelf schuldig was aan het eten van chocolade die gemaakt was door kinderen. De aangifte werd in eerste instantie niet geldig bevonden. De eigenaar van Tony’s maakte de gang naar de rechter. Door de rechter in Amsterdam werd Tony Chocolonely op 6 februari 2007 officieel erkend als slavenvrije chocolade. Tony’s chocolade gaat erg goed. Zij groeien ieder jaar weer. In 2014 hadden zij bijvoorbeeld een groei van 4,5 in het marktaandeel gerealiseerd. Een probleem waar de eigenaar nog steeds mee kampt is dat Tony’s een verandering wou teweegbrengen in de cacao-branche. Helaas is dit niet het geval en is de slavenhandel juist nog meer toegenomen.

Het assortiment

Het assortiment van Tony’s Chocolonely is op het moment vrij uitgebreid. Het bekendste product zijn natuurlijk de 7 klassieke repen. Melk, Puur, Melk-Noga, Melk-Hazelnoot, Melk-Karamel Zeezout, Puur-Pecan Kokos en Puur-Amandel Zeezout.

Daarnaast hebben zij ook andere producten als paaseitjes, kleine repen, mini reepjes, chocolademelk en gepersonaliseerde repen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *