Naam: Unilever N.V.

Bestuur: CEO: Paul Polman, CFO: Graeme Pitkethly, Chairman: Marijn Dekkers

Hoofdkantoor: (Corporate Centre) Unilever N.V – Weena 455
3013AL Rotterdam &

Unilever P.L.C House
100 Victoria Embankment
London EC4Y 0DY
United Kingdom

Opgericht: 1930

Omzet (2015):  53,3 miljard euro

Aantal werknemers: 168.921

Landen: actief in 180 landen.

Geschiedenis van Unilever

Unilever is in 1930 ontstaan. Het bedrijf is een fusie tussen het Britste zeep productiebedrijf Lever Brothers en het Nederlandse Margarine Unie die margarine produceerde. De bedrijfsactiviteiten waren nagenoeg gelijk. Dit betekent dat de fusie een gunstig effect had. De grondstoffen waren nagenoeg hetzelfde bij de producten en de doelgroep was vrijwel identiek. De marketing was gericht op de massa van huishoudelijke producten. Hiernaast waren de distributie kanalen hetzelfde. De fusie bracht een hoop schaalvoordelen met zich mee. In 1927 besloten twee concurrenten te fuseren. Het ging hier om de margarine producenten Anton Jurgens en Samuel van den Bergh. Het bedrijf kreeg de naam Margarine Unie. De Britse handelaar William Hesketh Lever was een handelaar die in zeep en kruidenierswaren handelde. Hij vergrote later zijn assortiment met producten als ijs, vis en ander conserven.

William Hesketh Lever was een Britse handelaar die handelde in kruidenierswaren en zeep. Hij was de oprichter van Lever Brothers. Hij ging hiermee de hele wereld over. In 1917 werd zijn assortiment vergroot met vis, ijs en conserven. In 1925 volgde zijn zoon William Hulme Lever hem op.

Voorheen had Unilever twee directies. één voor de Nederlandse tak en één in Engeland. Sinds 2005 heeft het bedrijf één directie. De Nederlander Paul Polman is toen aangesteld als voorman. In 2007 kwam de Zweed Micheal Treschow bij het bedrijf als de nieuwe voorzitter.

De merken

Unilever heeft meerdere merken en producten die geproduceerd en verkocht worden. Hieronder vallen onder andere Lipton Ice Tea, Clave, Dove, AXE en nog meerdere merken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *