Naam: Intergamma B.V.

CEO: Harm-Jan Stoter

Oprichting: 11 mei 1978

Hoofdkantoor: Storkstraat 2, 3833 LB Leusden

Omzet (2015): 1,7 miljard euro

Ebitda (2015): 141 miljoen euro

Dochterondernemingen: Gamma, Karwei

Over Intergamma

In 11 mei 1978 werd Intergamma opgericht. In Breda werd de eerste Gamma winkel geopend. Intergamma heeft inmiddels bijna 400 filialen onder zich. De dochterondernemingen van Intergamma zijn de bouwmarkten Karwei en Gamma. Het bedrijf is niet alleen gevestigd in Nederland. Een aantal vestigingen zijn ook te vinden in België. Het gaat hier om in totaal 245 bouwmarkten van Gamma. Hier van zijn er 81 in België gevestigd en 164 in Nederland. Karwei is alleen in Nederland te vinden. In Leusden kan je het Hoofdkantoor van Intergamma vinden. Verder hebben zij nog een kantoor in Antwerpen voor de Belgische winkels.

Gamma

Een van de dochterondernemingen van Intergamma is dus Gamma. Het bedrijf verkoopt doe-het zelf en tuinartikelen en wordt dus gezien als een bouwmarkt. Op 11 mei 1978 werd de eerste winkel van Gamma geopend in Breda. Gamma bestaat uit meerdere franchise ondernemingen. De franchise onderneming sluit een contract af met Gamma om de naam van Gamma te kunnen en mogen gebruiken. Hierdoor kan de ondernemer tegen betaling de naam gebruiken. Er zijn veel concurrenten op deze markt aanwezig.

De televisie reclames van Gamma hebben het altijd goed gedaan. Zeker in de periode van Freek Willem. Met de belangrijke tekst ‘dat zeg ik: Gamma’. De persoon achter de personage in reclame was de acteur John Buijsman. Door de reclames is hij flink bekend geworden. In 2013 besloot Gamma ook een webshop te openen. Ondertussen is Gamma druk bezig met de omnichannel goed in de markt te zetten.

Karwei

Net als Gamma is Karwei ook een onderdeel van Intergamma. Karwei is ook een bouwmarkt die zich net even anders positioneert dan Gamma.  Karwei heeft alleen in Nederland filialen. In totaal gaat dit om 135 bouwmarkten. In 1975 werd de eerste Karwei geopend in Utrecht. Franchisenemers kunnen dus ook bij Karwei terecht om gebruik te maken van de bekende naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *