Media Markt Nederland specialist in Consumenten Elektronica

Over het bedrijf

In 1979 werd Media Markt opgericht door drie Duitse zakenpartners. Saturn was een grote concurrent van het concern. Door de groeiende concurrentie besloot het bedrijf om Saturn over te nemen. Dit was het begin van het tijdperk van Media-Saturn Holding. De METRO group bezit in 1996 70% van de aandelen van de Media-Saturn Holding. In 1988 had een onderdeel van de METRO group, genaamd Kaufhof al 54% aan aandelen in hun bezit.

Media Markt is gedecentraliseerd

In ieder land waar het actief is bestaat het uit een eigen holding. Een filiaal opereert als eigen rechtspersoon. De reclamefolder bijvoorbeeld wordt door een filiaal uit de buurt gemaakt.  Niet in iedere folder staat dus hetzelfde. Daarnaast laat Media Markt een algemene folder drukken.

De vestigingen

Media Markt is in veel landen actief. Een aantal voorbeelden van actieve landen zijn Nederland, Duitsland, Spanje, Griekenland en Rusland. In totaal waren in 2008 rond de 500 vestigingen verdeeld over al de landen. In Nederland ging het toen de tijd om 50 filialen. In vergelijking met België is dat veel. In België zijn 24 filialen van Media Markt.

In Nederland is de vestiging in Rotterdam Centrum de grootste van Nederland. Samen met het filiaal in Amsterdam zijn dit de filialen met de meeste omzet. Het grootste filiaal in het algemeen staat op de plek waar alles begon. In Munchen heeft Media Markt een filiaal van ongeveer 10.000 vierkante meter.

Uitgangspunten van het bedrijf

Media Markt heeft zes uitgangspunten en streeft er naar deze zoveel mogelijk waar te maken. Om te beginnen wil het concern dat de consument nooit te veel betaald. Zij geven daardoor een belofte dat je de laagste prijs betaald. Mocht je per ongeluk toch te veel hebben betaald, dan heb je recht op je geld terug. Voor de andere uitgangspunten kunt u terecht op de website van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *