Naam: Young Capital 

CEO: Ineke Kooistra

Oprichting: 2000 door Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewessen

Hoofdkantoor: Tt. Vasumweg 95, 1033 SG Amsterdam

Omzet (2015): 127,5 miljoen euro

Over Young Capital

Bram Bosveld , Rogier Thewessen en Hugo de Koning zette in 2000 de website www.studentenwerk.nl op. Een jaar na het starten van de website zijn zij zich gaan vestigen in een kantoor in Hoofddorp. De database van de klanten groeide in die periode uit tot ruim 10.000 personen. De groei binnen Nederland gaat in die periode razendsnel. Voor dat ze het zelf wisten hadden zij kantoren en vestigingen in onder andere Haarlem, Maastricht, Alkmaar, Leiden, Den Haag, Amsterdam en zo kunnen we nog even door gaan. Door het binnenlandse succes maakte Young Capital de keuze om de kansen over de eigen landsgrenzen uit te proberen. Young Capital begon in 2008 op de Duitse markt door Studentenjob.de op te zetten.  Een jaar later breidde zij ook naar België uit met studentenjob.be en later moesten de Spaanse en Franse markt er ook aan geloven. In de jaren die volgde breide het bedrijf ook uit naar Oostenrijk, Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In een korte periode is Young Capital snel uitgegroeid tot een multinational. In 2014 koos het bedrijf alle onderdelen bij elkaar te voegen onder de naam Young Capital.

Groei

Een uitzendbureau die op jongeren en studenten is gericht. Zo kan je Young Capital in het kort samenvatten. De doelgroep heeft de laatste jaren moeite met het vinden van een baan op hun niveau. Young Capital was de eerste die een platform maakte om op deze doelgroep in te spelen. In 2015 had Young Capital een omzet van 127,5 miljoen. Dit was een stijging van 28 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het heeft op dit moment meer dan 600 mensen in dienst om zo de platformen draaiende en innovatief te houden.

Digitalisering

Met het bedrijf wil Young Capital zich ook richten op de jongere generatie. Zij willen op dit gebied innovatief zijn. Zo gebruikte zij als een van de eerste een app om beschikbaarheid voor werk door te geven. Ook vinden er sollicitaties plaats via live verbindingen, zoals Skype. Op deze manier wil het bedrijf voorop lopen op het gebied van digitalisatie. Het bedrijf heeft zelf een competitie opgezet voor e-sporters. Dit is een platform om online op een professionele manier te  gamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *